Sábado, 28/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Zoti ynë ke përfshirë çdo gjë me mëshirë dhe dije

Zoti ynë ke përfshirë çdo gjë me mëshirë dhe dije

Emri i Allahut الرحمن –Er-Rahman, ( i Gjithëmëshirshmi.), është një prej emrave të bukur të Allahut. Përmban cilësinë e mëshirës së përkryer për të cilën Profeti sal-lAllahu alehji ue sel-lem ka thënë. “Me te vërtetë Allahu është më i mëshirshëm për robërit e Tij se sa kjo grua për fëmijën e saj”.
Bëhet fjalë për një nënë, që e gjeti foshnjën e saj ndërmjet robërve, e mori atë, e vendosi në prehrin e saj dhe i dha gji. Profeti sal-lAllahu alehji ue sel-lem, pasi vuri re veprimin e nënës së foshnjës tha fjalët e lartëpërmendur.

Emri الرحمان Er-Rrahman tregon se mëshira e Allahut, është Gjithpërfshirëse. Allahu thotë në Kur’an: “Mëshira Ime ka përfshirë çdo gjë”.
Për duanë që melaiket e bëjnë për besimtarët Allahu ka thënë:

“Zoti ynë ke përfshirë çdo gjë me mëshirë dhe dije “.

(Visited 32 times, 1 visits today)
Top