Quarta-feira’, 30/9/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Zoti im, më shto dituri

Zoti im, më shto dituri

“Zoti im, më shto dituri.” (Ta Ha: 114)

Sa i bukur është ky ajet i Kur’anit fisnik, sa domëthënës është kuptimi i tij; lutja dhe kërkimi prej Allahut që njeriut t’i shtojë diturinë, jo pasurinë, as trashëgiminë, as bukurinë…por diturinë, sepse dituria është udhërrëfyese, e cila të ndriçon në errësirën e pafundme, ajo është synim i lartë nëpërmjet të cilës arrinë njeriu të mirat e kësaj bote dhe botës tjetër.

Përktheu: Qendra Kur’anore – Preshevë

(Visited 208 times, 1 visits today)
Top