Sábado, 25/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

ZOGU I KORBIT

ZOGU I KORBIT

ZOGU I KORBIT..

Dawudi alejhi selam e kish lutur Zotin: “O Zot më jep rrizk si i jep zogut të Korbit..”

Por pse pikërisht zogut të Korbit?

Në fakt ka një fenomen të çuditshëm me këtë specie.
Kur çel nga veza zogu i Korbit është i bardhë në ngjyrë mishi. Kjo i habit prindërit e tij të zinj dhe largohen nga foleja. Ai mbetet në kohën më delikate pa prindër. Por jo pa Zot..

Në këtë kohë Zoti dërgon tek zogu i braktisur një lloj krimbi që tërhiqet nga era e sqepit të tij. Çka për zogun e vogël është rrizku në gojën e tij.
Ky proces zgjat derisa zogut ti dalin puplat e zeza dhe prindërit e tij kthehen përsëri në fole për tu kujdesur për krijesën e brishtë.

Shqipërim..

Ps: Krahas këtij fakti të mëshirës së Zotit.
Më vjen ndërmend sesi i ka ditur Dawudi alejhi selam këtë proces. Çka dmth se në kohën e tij shkenca nuk ka qenë aq primitive sa na duket sot.

(Visited 540 times, 1 visits today)