Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

ZJARRI I XHEHENNEMIT …

ZJARRI I XHEHENNEMIT …

ZJARRI I XHEHENNEMIT …

Në kohën kur i nderuari Ebu Ubejde bin Huzejfe ( r.a) ishte kadi ( gjykatës) , një pasanik i zonës i lutet për diçka të ndaluar fetarisht. Ai (r.a) po ndizte zjarrin në atë moment dhe i thotë pasanikut : ” Dëshiroj ta fusësh njërin gisht në zjarr.”
” SubhanAllah, pse gjë që bëhet është kjo ?” – thotë pasaniku.

Ebu Ubejde ja ktheu : ” Ti nuk guxove të fusësh një gisht në zjarr , për mua .
Ndërkohë që kërkon prej meje të fus gjithë trupin në zjarrin e xhehennemit. ”

Allah, na ruaj nga ky dënim i rëndë e i përjetshëm ! Amin ja Rabbi

(Visited 332 times, 1 visits today)