Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Zjarri dhe uji dy nga krijesat më të veçanta dhe më të dobishme

Zjarri dhe uji dy nga krijesat më të veçanta dhe më të dobishme

Zjarri dhe uji dy nga krijesat më të veçanta dhe më të dobishme

Zjarri dhe uji janë dy shenja madhështore që aludojnë tek fuqia e Allahut.
Kush do mund t’i krijojë përveç Allahut?!
Kush mund të sillte diçka të tillë në ekzistencë përveç Krijuesit?!

Kur t’a ndizni zjarrin, mendoni pak rreth madhështisë së Allahut në krijim dhe përsosmërinë në të, rreth kësaj krijese dhe sa dobinë n’a sjellë apo sa dëmin mund t’a shkaktojë.

Kërko mbrojtje pastaj që të ruaj nga zjarri i Xhehnemit ty dhe të dashurit e tu!

Kur të sjellë ujë të ftohtë dikush për të pirë, falëndëroje shumë dhe kujtoja faktin se sadakaja më e mirë është dhënia e ujit për të pirë.
Medito pak edhe këtu rreth dobisë së ujit dhe dëmit që mund të sjell.

Mendo si banorët e Xhehnemit do të kërkojnë ujë nga banorët e Xhennetit dhe nuk do t’i jipet sepse Allahu e ka ndaluar për mohuesit.

Falëndëro Allahun që të furnizoi me ujë të pijshëm dhe falëndëroje më shumë për begatinë e imanit dhe islamit!

“Banuesit e zjarrit i thërrasin (dhe i lusin) ata në Xhennet (duke ju thënë): “Na qitni diç nga uji apo nga ajo që u ka dhënë Allahu (se mbaruam nga etja)!” Ata (në Xhennet) thonë: “Allahu i ka ndaluar që të gjitha këto për jobesimtarët!”

{Kur’ani famëlartë 7:50}

Ardian Elezi

(Visited 275 times, 1 visits today)