Segunda-feira, 27/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Zgjohu për syfyr!!

Zgjohu për syfyr!!

Zgjohu për syfyr!!

Nga Enesi (radij Allahu anhu) transmetohet se
I Dërguari (sal- Allahu alejhi ue sel-lem) ka thënë:

” Hani syfyrin sepse në syfyr ka bereqet”
{Buhari dhe Muslim}

Zejd ibn Thabit (radij Allahu anhu) ka thënë:

” Kemi ngrënë syfyr me të Dërguarin (sal-Allahu alejhi ue sel-lem) pastaj u ngrit për namaz”
E pyeten:” sa ka qenë diferenca mes ezanit dhe syfyrit?
Tha (Zejdi) :” Aq për sa lexohen 50 ajete”
{Buhariu}

(Visited 74 times, 1 visits today)