Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Zgjedhe njërin: vëllaun, burrin apo fëmiun

Zgjedhe njërin: vëllaun, burrin apo fëmiun

femija
Thuhet se Haxhaxh b Jusuf et-Thekafij ka urdhëruar për kapjen e tre personave të akuzuar dhe vendosjen e tyre në burg. Më pas urdhëroi që tu prehet koka, dhe kur i sollën para xhelatit Haxhaxhi pa një grua të pashme që po qante dhe tha: silleni atë.
Pasi e sollën para tij e pyeti: pse po qanë?
U përgjigjë: ata për të cilët urdhërove t’iu prehet koka janë: burri, vëlla dhe djali im. E si mos të qajë?
Haxhaxhi vendosi që ta falte njërin prej tyre si nderë për atë dhe i tha: zgjedhe njërin prej tyre që ta fali. Dhe mendoi se ajo do të zgjedhte fëmiun e saj.
Mbretëroi heshtja në vendin e ngjarjes dhe sytë shikonin drejt gruas se cilin prej tyre do ta zgjedhte që të falej.
Heshti një çast dhe tha: “vëllaun”.
U çudit Haxhaxhi me përgjigjen e saj dhe e pyeti për sekretin e zgjedhjes së saj?
U përgjigjë: Burri gjendet, d.m.th mund të martohem me një burrë tjetër. Fëmiu lind, d.m.th pas martesës mund të lindë fëmijë, ndërsa vëllaun nuk mundet ta gjejë, sepse nënën dhe babain nuk i kam më.
Fjala e saj u konsiderua tek Haxhaxhi urtësi dhe për t’u marrë shembull, kështuqë vendosi t’i falë që të tre.
Subhanallah
Vëllau nuk e din vlerën e vëllaut dhe motrës vetëm atëherë kur e humbim ndonjërin prej tyre. Ruaji lidhjet mes teje dhe vëllezërve e motrave tua, sepse ajo është një diçka që nuk zëvendësohet.
Nëse e humbë nuk mund ta kthesh më asnjëherë.
Dërgo mesazh dashurie dhe respekti tek çdo vëlla dhe motër që e ke, dhe mos e vono këtë, sepse ndoshta ata janë të nevojshëm për këtë.
Allahu na bashkoftë në xhenet me vëllezërit dhe motrat tona.
Amin.

Pershtati: Hoxhë Valdet Kamberi

(Visited 157 times, 1 visits today)
Top