Sábado, 1/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

ZËRI I BRENDSHËM!

ZËRI I BRENDSHËM!

ZËRI I BRENDSHËM!
Zëri i brendshëm i yti me prejardhje të pakuptimtë për logjikën, të flet, të porosit, të urdhëron, të ndalon, ai ta thotë të vërtetën, siç ajo realisht është, ai të ndihmon, të vjen në gjumë me simbole, por, janë instiktet, frikërat, luhatjet dhe faktorët e jashtëm ato që ia mbyllin fuqinë këtij zëri, e pluhurosin atë dhe e mjegullojnë. Ai zëri është drita jote e brendshme, është logjika e natyrshmërisë njerëzore, është pastërtia, që nëse ai takon vesh të shurdhër, ndodh më të mos flet, e ta lërë shpirtin të mbetet skllav i rrugicave të dyshimta. Këtu truri nxjerr në pah lirinë e njeriut. Të gjithë dijetarët islam janë unanim se ky zë ngjanë me shpalljen.

(Visited 238 times, 1 visits today)