Quarta-feira’, 28/7/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Zemëria(frika e madhe)

Zemëria(frika e madhe)

Zemëria(frika e madhe)

Frika është,në të vërtetë nxitja e shejtanit tek njeriu në mendimet e këqiia ,pas së cilës zemra e tij shtrëngohet,gjë të cilën njeriu e ndjen mirë,ashtu siq fillon të ndiejë më pas rrëqethje edhe në pjesët e tjera të trupit.Dikushë këtë e ndjenë në flokë,dikush mbi lëkurën ,dikush në pëllëmbë,dikush në këmbë,dikush në barkë etj.Shkakë I ndjenjes së rrëqethjes vjen si pasojë e atij që I ndjek shtytjet dhe kurdisjet e shejtanit.Po ta kuptonte njeriu këtë do të vërente se nuk ka pëse të frikësohet.
Në atë mënyrë do të mbrohej si nag frika ashtu edhe nga shejtani.Allahu I Lartësuar na ka dhënë ilaqin kundër frikës.Ai thotë se shejtani I frikëson njerëzit,por muslimani I vërtetë I hedh intrigat e shejtanit dhe I frikësohet vetëm Allahut.
Allahu I lartësuar në Kuran thotë: E atyre (shokëve të pejgamberit) që dikush u tha: “Populli (idhujtarët) është tubuar t’ju sulmojë, pra kini frikë!” Ajo, vetëm ua shtoi edhe më shumë besimin e thanë: “Neve na mjafton që kemi All-llahu, Ai është mbrojtësi më i mirë!”. Dhe atë pa i gjetur kurrfarë e keqe fituan begati e mirësi të mëdha nga All-llahu dhe e arritën kënaqësinë e Tij, All-llahu është dhurues i madh. Po atë (propagandë) e bëri vetëm shejtani që dëshironte me miqtë e vet (idhujtarët), t’ju friksojë, po ju mos u frikësoni prej tyre, frikësomënu Mua, nëse jeni besimtar.(Ali Imran.173-175).
Këto ajete kuranore na tregojnë qartë se qka është frikësimi.
Njeriut I thotë mendja gjithmon:Qështë ky zë?qështë kjo fishkëllim? Atëher imagjinon se kjo mund të jetë ndonjë shejtan ,gjarpër apo diq tjetër që ecq nëpër tokë e që mund t’a dëmtojë atë.Po t’I thoshte njeriu vetës në atë moment se kjo nuk është asgjë,e edhe pot ë jetë ,unë e kam Allahun dhe Ai më mijafton-po të thoshte këtë me besim dhe bindje të fortë,Allahu do ta mbronte sigurisht dhe do ta shpëtonte nga qdo e keqe.Allahu na thotë qartë:Po ju mos u frikësohuni prej tyre,friksomuni mua nëse jeni besimtarë.Prandaj largoni friken prej vetes dhe mos I pasoni nxitjet e shejtanit.Kur e vëreni atë,lexoni menjëher,qetë dhe pa frikë:Hasbunallahu ve nimel vekil.

(Visited 176 times, 1 visits today)
Top