Domingo, 2/4/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Zbulohet një pergamenë që trondit kishën katolike dhe atë ortodokse

Zbulohet një pergamenë që trondit kishën katolike dhe atë ortodokse

pergamenËshtë shkruar në gjuhën koptike dhe ka moshë mbi 1200 vjeçare, është një nga pergamenat me vlerë shumë të madhe historike. Përkthimi i tij u bë i mundur para pak kohësh nga një profesor holandez dhe tregon histerin e kryqëzimit të Krishtit dhe të ngjarjeve dramatike të Javës së Madhe me një version krejt ndryshe nga ai që ne e njohim sot.

Më konkretisht ky tekst flet për Pontin Pilato, duke referuar se kishte drekuar me Krishtin para kryqëzimit të tij dhe se ai ofroi të bëjë kurban të birin e tij në vend të Krishtit! Sikur të mos mjaftonte kjo shpjegon dhe pse Juda tradhtoi Krishtin me një puthje: Ngaqë Krishti kishte aftësinë të ndryshonte formë, në mënyrë të atillë që të mos njihej lehtë!

Si dhe dita e arrestimit të Krishtit – gjithmonë sipas pergamenës – ishte ditë e martë në mbrëmje dhe jo e enjte, gjë që siç mund ta kuptoni e bën Javën e Madhe – Pashkët, mish-mashë!/alb-observer/