Sábado, 1/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Zbulime muslimane që ndryshuan botën

Zbulime muslimane që ndryshuan botën

Zbulime muslimane që ndryshuan botën

Universiteti – Në vitin 859 princesha Fatima al-Fihri ka hapur universitetin e parë i cili ka dhënë diploma në qytetin Fezu të Marokos. Motra e saj e cila ka hapur një xhami të cilën e kanë shfrytëzuar edhe si shkollë. Sot, pas 1200 vjet ende funksionon, vetëm për të rikujtuar njerëzit se dituria dhe shkollimi është një traditë muslimane.

(Visited 67 times, 1 visits today)