Terça-feira, 21/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Zbulime muslimane që ndryshuan botën – Optika

Zbulime muslimane që ndryshuan botën – Optika

optika

Zbulime muslimane që ndryshuan botën.

Optika – Shumë nga zbulimet që kanë të bëjnë me optikën vijneë nga bota muslimane. Rreth vitit 1000 al-Hatiham ka vërtetuar se njerëzit shohin objektet nga reflektimi që bën drita në to dhe shkon te syri i tyre. Me atë ai ka zbuluar teoritë e Euklidit dhe Ptolomejit të cilët kanë menduar se vet syri i njeriut emiton dritën.

(Visited 69 times, 1 visits today)
Tags:
Top