Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Zbehja në fytyrë e fëmijëve është nga mësyshi ne shumicën e rasteve

Zbehja në fytyrë e fëmijëve është nga mësyshi ne shumicën e rasteve

Mësysh që shkaktohet nga syri i xhindeve

Në lidhje me këtë të fundit (mësyshin që shkaktohet nga syri i xhindeve) Umu Seleme transmeton nga Profeti (Paqja qoftë mbi të!): “Ai (Paqja qoftë mbi të!) pa në shtëpinë e saj një vajzë të vogël që kishte zbehje në fytyrën e saj [kishte një zonë në fytyrë me ngjyrë të ndryshme nga ngjyra normale e pjesës tjetër të fytyrës] dhe tha: “Kërkoni t’i bëhet rukje (kurim me përmendjen e Allahut), pasi ajo ka mësysh”5; interpretuesit kanë thënë se me mësyshin këtu Profeti (Paqja qoftë mbi të!) synon se një vështrim xhindi e ka dëmtuar vajzën. Ndër dijetarët muslimanë thuhet se vështrimi i xhindit është më depërtues se maja e shigjetave.
Keto sure lexojani afer 1 jave cdo dite apo deri ne sherim te plote me lejen dhe ndihmen e Allahut te Lartmadheruar,ose per ata qe nuk dine leshojani keto sure mbrenda dites por dijeni se sherimi vetem me degjim nga videot nuk jep sherim te plote por vetem nje permisim .

(Visited 421 times, 1 visits today)