Sábado, 13/8/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

ZAKONE TË NJERËZVE TË MENÇUR

ZAKONE TË NJERËZVE TË MENÇUR
libri
 1. Nuk janë peng i së kaluarës.
 2. Nuk janë të thyeshëm dhe të nënshtruar.
 3. Janë përherë të gatshëm për ndryshime pozitive.
 4. Nuk angazhohen me gjëra që janë jashtë kompetencave dhe mundësive të tyre.
 5. Nuk synojnë kënaqësinë e të gjithë njerëzve.
 6. Përfitojnë mësime nga sprovat dhe vështirësitë.
 7. E kaluara shërben vetëm si përvojë; ata merren me të tashmen.
 8. Nuk i përsërisin të njëjtat gabime.
 9. Nuk kanë xhelozi suksesin e të tjerëve.
 10. Nuk kalojnë në pesimizëm për shkak të një dështimi.
 11. Vetmia dhe heshtja janë kohë meditimi dhe përsiatjeje.
 12. Nuk ndiejnë se bota iu ka borxh, përkundrazi se botës i kanë borxh.
 13. Nuk përshpejtojnë rezultatet e gjërave suksesi mund të vonohet.
 
Përshtati: Sedat ISLAMI
(Visited 151 times, 1 visits today)