Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Xhinset tuaja të ngushta mund të jenë pashëndetshme!

Xhinset tuaja të ngushta mund të jenë pashëndetshme!

 

Xhinset tuaja të ngushta mund të jenë pashëndetshme!

Ekspertët po shohin më shumë femra të reja në peshë të shëndetshme ankohen për simptomat e një gjendje nervore të quajtur meralgia paresthetica, i njohur edhe si “sindromi shpimit kofshës me gjilpëra.”
Fajtori? Xhinset që janë shumë të ngushta dhe presioni i vazhdueshëm që ata bëjn në nervin femoral cutaneus lateral shkakton një ndjesi si shpime gjilpërash, mpirje, ose ndjenja djegies përgjatë kofshës.

Këtë gjendje e vuajn zakonisht punëtorët e ndërtimit, rripa pjesën e poshtme, gratë shtatzëna ose njerëzit obez. Megjithatë, femrat e reja e vuajn atë në numër më të madh. Dëmtimi nuk është i përhershëm, por ju duhet të heqni presionin për të regjeneruar nervin.

Çfarë mendoni ju? Nëse ju veshni xhinse të ngushta, kjo do të ndryshojë mendimin tuaj?

Tags: