Quarta-feira’, 29/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Xhenxhefili është i mire për njerëzit e moshuar

Xhenxhefili është i mire për njerëzit e moshuar

XHENXHEFILI (Zenxhebil – Zingiben officinale)
Xhenxhefili është përmendur edhe në Kur`an:
“Dhe u jepet të pijnë aty gota të verës të përzier me zenxhebilë (bimë aromantike).” (Insan:17)
Xhenxhefili e ndihmon tretjen, stimulon instinktin seksual dhe i ndalon gazërat. Shurupi nga xhenxhefili e qetëson bakrun. Xhenxhefili po ashtu është i mire për njerëzit e moshuar.
Ebu Se`idi transmeton sunduesi bizantin i kishte dërguar Pejgamberit., sal-lallahu alejhi ve selem, një qyp me xhenxhefil, e ky e kishte ngrënë bashkë me sahabët.

(Visited 165 times, 1 visits today)