Sexta-feira, 4/12/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Wi­Fi shkaakton dëme serioze në shëndet

Wi­Fi shkaakton dëme serioze në shëndet

Wi­Fi, apo Wireless, mund të përkufizohet si një rrjet pa telefon përmes të cilit mund të lidhen pajisjet elektronike pa u lidhur me një rrjet kabllor.

Në ditët e sotme, në çdo shtëpi mund të gjendet një rrjet Wi­Fi. Edhe në çdo lokal apo vend tjetër. Ato lëshojnë sinjale WLAN të cilat prodhohen nga valët elektromagnetike që shkaktojnë dëme serioze në shëndet.
Me kalimin e kohës valët elektromagnetike fillojnë të reflektojnë në trupin e njeriut dhe e dëmtojnë atë.
Ja disa nga pasojat e ekspozimit të shumtë ndaj Wi-­Fi:

Lodhje kronike
Dhimbje nga veshët
Mungesë përqendrimi
Dhimbje koke të shpeshta
Probleme me gjumin

Kjo nuk do të thotë se duhet ta shmangni plotësisht përdorimin e teknologjisë apo internetit, por ndiqni disa këshilla që do t’ju ndihmojnë:
Shkëputeni apo fikini programet apo wi­fi para gjumit, fikeni wi­fin gjithmonë nëse nuk jeni duke e përdorur në kompjuter apo telefon, mundohuni t’i shmangni këto pajisje nga dhomat e gjumit.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Top