Sexta-feira, 19/7/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Vlera e stines se dimrit ne IslamVlera e stines se dimrit ne Islam

Vlera e stines se dimrit ne Islam:

Ka thene Omeri Allahu qofte i knaqur ndaj tij:
“Dimri është plaçka e adhuruesve”.
( الشتاء غنيمة العابدين ).

Abdullah ibën Mesudi Allahu qofte i knaqur ndaj tij ka thene:
“Mirë se na vjen dimër! Zbret bereqeti, zgjatet nata për namaz nate dhe shkurtohet dita për agjërim”.
( مرحباً بالشتاء تتنزل فيه البركة ويطول فيه الليل للقيام، ويقصر فيه النهار للصيام).
Hasan Basrij Allahu e meshirofte ka thene:
“Sa kohë e mire për besimtarin është dimri, nata e gjatë për ta kaluar në namaz kurse dita e shkurtë për ta kaluar në agjërim”.

( نعم زمان المؤمن الشتاء ليله طويل يقومه، ونهاره
قصير يصومه ).

T.K

(Visited 21 times, 1 visits today)
Top