Quarta-feira’, 12/8/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Vitaminat

Vitaminat

Vitaminat gjithashtu janë bazë për të ushqyerit e baraspeshuar, dhe pa to energjia e përfituar nga hidratet e karbonit, proteinave dhe yndyrërat nuk mund të përdoret. Veprojnë si ndihmës të enzimeve, janë të domosdoshëm për zhvillimin e proceseve metabolike në organizëm, marain pjesë në disa procese biokimike të rëndësishëm për funksionim normal të organizmit. Numri i përgjithshëm i vitaminave të nevojshme për organizmin e njeriut është 13,

(Visited 153 times, 1 visits today)
Top