Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Vezët

Vezët
vezet

Vezët më të mira janë të pulave. Vezët e ziera lehtë janë më të mira se ato të zierat fortë. Veza është shumë e mire e balancuar.
Veza e zier forte (Shumë) shkakton lëshimin e gazërave. E kuqja e vezës ka tendenca të jetë e ngrohtë, derisa e bardha e ftohtë.
Nëse në fytyrë na paraqiten djegie të shkaktuara nga qëndrimi i gjatë në diell, të bardhit ose pomade në të cilën përdoret ai do të ndihmojë të kurojmë plagat dhe do ta pengojë mbetjen e shenjës së përhershme. Të bardhit e vesë po ashtu i menjanon dhembjet në sy. Veza e zier lehtë (pak) ndihmon kundër kollit, dhembjeve në gjoks, ngjirjes dhe gjakderdhjes.


Ajo prodhon shumë qull të rallur në pankreas. Vezët janë ushqim shumë i mirë dhe në fund, vezët ndikojnë si afrodiziak (mjet për forcimin ose ngjalljen e pasionit seksual).
Transmetohet se kur njëri i ka thënë Pejgamberit sal-lallahu alejhi ve selem, se i është ankuar All-llahut, subhanehu ve teala, se është i dobët dhe pafuqishëm, Allahu teala e ka udhezuar që të hajë vezë. Këtë hadith e transmeton Bejhakiu në Shu`abul iman-in e tij.
@include "";