Terça-feira, 5/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Vezët nuk janë të gjitha një lloj

Vezët nuk janë të gjitha një lloj

vezet
Vezët nuk janë të gjitha një lloj, madje ato nuk kanë as të njëjtën ngjyrë. Tonaliteti i të verdhit
të vezës, në fakt tregon shumë për shëndetin e pulës që e ka bërë. Pjesa me e madhe e vezëve
në treg, kanë një të verdhë të çelët, që do të thotë se pulat janë ushqyer me produkte jo
fort të shëndetshme.
Ngjyra më e shëndetshme dhe e dëshirueshme sipas mjekes Hilary Shallo Thesmar, drejtuese e
programit të sigurisë së ushqimi është veza me ngjyrë portokalli e errët. Pulat që ushqehen
kryesisht në natyrë apo me produkte të shëndetshme, kanë mundësinë që të prodhojnë
vezë me pigment të fortë.
Ndonëse sasia e proteinave dhe yndyra mbetet e njëjtë tek të gjitha pavarësisht ngjyrës, por
vezët me pigment më të fortë tregojnë praninë e xanthophylls dhe acide yndyrore omega-3.
Kjo varet nga dita e pulës, Përbërësi omega 3, gjendet i përqendruar tek algat e detit.

(Visited 188 times, 1 visits today)