Segunda-feira, 20/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

“Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm te Ti kërkojmë ndihmë!” (El Fatiha, 4)

“Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm te Ti kërkojmë ndihmë!” (El Fatiha, 4)

“Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm te Ti kërkojmë ndihmë!” (El Fatiha, 4)

 

Sepse këto dy fjalë: të adhurojmë (na’budu) dhe ndihmë (neste’in) janë elementet më të fuqishme të ilaçit më efikas për çfarëdo sëmundje. Te këto fjalë individi gjen shpresën, besimin, vendshërimin, njohjen me faktin se nevojat dhe varësia e individit janë në dorën e Ushqyesit. Po kështu në dorën e Tij janë edhe kërkimi i orientimeve të fundit, që janë adhurimi i vetëm Një të Vetmit Zot, vetëm i Respektuesit. Po kështu edhe kërkimi drejtuar Atij që të na dhurojë shëndet të mirë, që të na forcojë përkushtimin, besnikërinë, të qenët rob i tij dhe fetar i devotshëm. Prandaj, rëndësia më fisnike për të arritur këtë lloj shëndeti dhe të të mirave të plota, është të pyetet vetë Ushqyesi për t’i ndihmuar krijesës së Vet në mënyrë që ajo krijesë t’i kryejë të gjitha detyrat. Për këtë arsye kjo është lutja më e mirë për shërim nga çfarëdo sëmundje, qoftë ajo sëmundje shpirtërore, mendore apo fizike.
Njëherë, gjatë kohës kur po qëndroja në Mekë, jam sëmur dhe nuk kam mundur të gjejë mjek as ilaçin e nevojshëm, prandaj piva ujë nga burimi i Zemzemit, me filxhanin tim në dorë, disa herë para se ta pija ujin, i lexova të gjitha versetet dhe kjo më siguroi përmirësim të plotë. Natyrisht, me lejen e All-llahut.