Quinta-feira, 23/1/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Vetem nje nga demet e medha te alkoolit

Vetem nje nga demet e medha te alkoolit

” Te pyesin ty per veren dhe bixhozin. Thuaj: ‘ Qe te dyja jane mekat i madh, e ka edhe dobi ne to (te pakta) per njerez, por demi i tyre eshte me i madh se dobia e tyre…” (el-Bekare, 219)

Vetem nje nga demet e medha te alkoolit:

FETAL ALCOHOL SYNDROME ose FAS (Sindromi Alkoolik Fetal)

— Ky sindrom paraqitet te femrat, te cilat pijne alkool gjate shtatzanise. Alkooli e kalon barrieren placentale duke e demtuar fetusin ne tru, ne peshe, ne rritje. I demton neuronet, pra demton sistemin nervor qendror- SNQ ne pergjithesi. Femijet me kete sindrom ne te ardhmen do te kene probleme me memorie.

(Visited 61 times, 1 visits today)
Top