Quinta-feira, 12/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Veshët llapush më tepër janë problem psikologjik sesa estetik

Veshët llapush më tepër janë problem psikologjik sesa estetik

Veshët llapush më tepër janë problem psikologjik sesa estetik. Personat me veshë llapush, zakonisht janë subjekt i vënies në lojë, veçanërisht fëmijët në moshë shkollore.
Disa prindër përdorin metoda ekstreme që të mund të korrigjojnë pamjen dhe formën e veshëve të fëmijëve të tyre. Vendosin llastikë në kokën e fëmijës së tyre, madje ka dhe nga ato raste më ekstreme veshët e fëmijëve të tyre i ngjitin me shirit ngjitës.
Ja disa mënyra për të shpëtuar nga veshët llapush:
– Veshë llapush është gjëndja e formës së veshit si guackë tepër e dalë dhe e veçuar nga koka.
– Veshët llapush trashëgohen. Askush nuk mund të ndikojë dhe as ta parandalojë këtë problem estetik.
– Kirurgjia estetike:e vetmja zgjidhje për korrigjimin e veshit është kirurgjia estetike.
– Mosha 6-të vjeçare është periudha më e mirë për kryerjen e këtij intervenimi, kërrci është më i butë dhe mund t’i jepet më lehtë formë. Intervenimi kryhet nën anestezi të plotë ose lokale.
– Me kirurgji estetike të veshëve mund të korrigjohet madhësia dhe pozicioni i tyre madje mund të modifikohen plotësisht në rast të lindjes me deformim apo në rast dëmtimi të rëndë.
– Prerja bëhet pas veshit dhe ndahet lëkura nga kërrci. Me një mënyrë të veçantë modigikohet kërrci, madhësia dhe forma e tij. Nëse është e nevojshme, një pjesë e kërrcit mund të mënjanohet në mënyrë që të marrë një formë më natyrale. Kur të ketë mbaruar rikonstruktimi i kërrcit, veshi ngjitet më afër kokës, pjesa tjetër e lëkurës mënjanohet dhe plaga qepet.
– Shenja ndodhet prapa veshit dhe me kalimin e kohës zhduket, por ajo çfarë është më e rëndësishme është se në pjesën e dukshme të veshit nuk ndodhet asnjë shenjë.
– Ndërhyrja zgjat një deri në dy orë, në varësi të llojit të korrigjimit që duhet bërë.
Gjatë ndërhyrjes estetike:
– Vetë ndërhyrja nuk është dhimbshme, ndërsa dhimbjet pas kryerjes së operacionit mund të kontrollohen me ilaçe kundra dhimbjes.
– Pacientët patjetër duhet të përdorin fashë elastike për një periudhë prej 14 ditësh, pasi të hiqen pejntë.
– Kjo ndërhyrje mund të kryhet në cilëndo periudhë të vitit, por tek fëmijët rekomandohet gjatë periudhës së dimrit ose gjatë pushimeve verore.
– Pas operacionit mund të shfaqet ënjtje në pjesën e pasme të veshit, në raste të rralla mund të shfaqet mavijosje.
– Komplikime të kësaj lloj ndërhyrje janë shumë të rralla. Por, ajo çfarë është më e rëndësishme është se të gjitha këto komplikime e kësaj lloj ndërhyrje zgjidhen lehtë dhe nuk kanë asnjë ndikim në rezultatin përfundimtar të operacionit./Arbërsh.info

(Visited 127 times, 1 visits today)
Top