Domingo, 2/4/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Veshët janë aktiv gjatë gjumit

Veshët janë aktiv gjatë gjumit

gjumi

Ne u vumë mbulojë mbi veshët e tyre (i vumë në gjumë) në shpellë për disa vite me rradhë. (Kur’an, 18:11)

 

Origjinali në Arabisht I frazës “Ne u vumë mbulojë mbi veshët e tyre” në Kur’an është folja daraba. Kjo mbart kuptimin metaforik të “Ne I vumë ata në gjumë”. I përdorur në lidhje me veshët, daraba do të thotë “parandalimi I veshëve nga dëgjimi”. Fakti që këtu përmendet vetëm shqisa e dëgjimit është shumë e rëndësishme.

 

Sipas zbulimeve të fundit shkencore, veshi është I vetmi organ shqisor që është aktiv kur njeriu është duke fjetur. Kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë për një orë me alarm që të zgjohemi. 163

Urtësia e frazës “Ne u vumë mbulojë mbi veshët e tyre” është, sipas të gjitha gjasave, se Allahu u mbylli dëgjimin e të rinjve në fjalë, dhe për këtë arsye ata mbetën në gjum për shumë vite.

 

163. Kazi, 130 Evident Miracles in the Qur’an, 108.