Segunda-feira, 27/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

VESHËT JANË AKTIV GJATË GJUMIT – A e ke ditur ?

VESHËT JANË AKTIV GJATË GJUMIT – A e ke ditur ?
 VESHËT JANË AKTIV GJATË GJUMIT
Ne u vumë mbulojë mbi veshët e tyre (i vumë në gjumë) në shpellë për disa vite me rradhë. (Kur’an, 18:11)

Origjinali në Arabisht i frazës “Ne u vumë mbulojë mbi veshët e tyre” në Kur’an është folja daraba. Kjo mbart kuptimin metaforik të “Ne i vumë ata në gjumë”. I përdorur në lidhje me veshët, daraba do të thotë “parandalimi i veshëve nga dëgjimi”. Fakti që këtu përmendet vetëm shqisa e dëgjimit është shumë e rëndësishme.

Sipas zbulimeve të fundit shkencore, veshi është i vetmi organ shqisor që është aktiv kur njeriu është duke fjetur. Kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë për një orë me alarm që të zgjohemi.

Urtësia e frazës “Ne u vumë mbulojë mbi veshët e tyre” është, sipas të gjitha gjasave, se Allahu u mbylli dëgjimin e të rinjve në fjalë, dhe për këtë arsye ata mbetën në gjum për shumë vite.

(Kazi, 130 Evident Miracles in the Qur’an, 108)