Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Vellai im

Vellai im

Vellai, hyri ne dhomen e motres, ajo, ulur ne nje karrike duke lexuar!
U pozicionua, prapa motres, vendosi duart mbi supet e saja dhe i tha:
Moter, me trego per personin me te fuqishem ne bote??
Ajo, u shpreh: Unë!
Vellai, e pyeti perseri:
Moter, me trego per personin me te fuqishem ne bote??
Ajo, u shpreh perseri: Unë!
Vellai e pyeti se treti:
Moter, me trego per personin me te fuqishem ne bote??
Ajo, perseri tha: Unë!
Vellai, i revoltuar, largohet dhe ne dalje, aty te dera, perserit pytjen:
Moter, me trego per personin me te fuqishem ne bote??
Motra i pergjigjet:
Tani, ti je, vellai im!!
Vellai, i habitur pyet:
po pse, tani une, kurse pak me pare u shprehe ndryshe!!
Motra, sqaron çeshtjen:
Vellai im,
derisa ti qendroje prapa meje,
duart i kishe te vendosur mbi supet e mia, e kisha mbrojtjen dhe mbeshtetjen tende, ne kete rast isha me e fuqishmja ne bote. Atehere kur u largove dhe ece, u ndjeva e dobet, nuk e ndjeva perkrahjen dhe mbeshtetjen, atehere ti je me i fuqishmi.
(pershtatje)