Sexta-feira, 24/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Vallë si ndikojnë versetet e Kuranit fisnik, në qelizat e trurit?

Vallë si ndikojnë versetet e Kuranit fisnik, në qelizat e trurit?

Vallë si ndikojnë versetet e Kuranit fisnik, në qelizat e trurit? Cili është interpretimi shkencor lidhur me shërimin nëpërmjet Kuranit? A përmban Kurani energji pozitive? 

Një eksperiencë personale

Shkaku që më bëri të ulem dhe të shkruaj mbi këtë temë, është një përvojë personale gjatë kohës që isha angazhuar me memorizimin e Kuranit. Asokohe, Kurani nuk më ndahej për 24 orë në ditë, pasi edhe gjatë gjumit e lija hapur radio Kuranin, duke dëgjuar versetet e tij edhe në gjumë. Padyshim që atëherë nuk dija gjë mbi metodën e memorizimit gjatë gjumit.

Me kalimin e muajve, fillova të vërej ndryshim rrënjësor lidhur me lehtësimin e memorizimit. Unë e ndjeja se çdo qelizë e trurit tim, reagonte dhe i përgjigjej zërit të Kuranit. Kuranin, e mësoja duke dëgjuar fillimisht një hafëz të njohur, mandej e përsërisja Suren disa herë derisa ajetet të fiksoheshin përfundimisht në kujtesën time.
Asokohe, shokut tim i thoja se dëgjimi i Kuranit, ri-programon qelizat e trurit në mënyrë tw përgjithshme. Bëhet fjalë për njëzet vite më parë.

Kohët e fundit, jam befasuar teksa lexoja orvatjet e shkencëtarëve që ti trajtojnë shumë sëmundje të rënda, nëpërmjet ri-programimit të qelizave të trurit. Për këtë, ata përdornin vibrime vokale të ndryshme, si muzika etj.

Disa terapistë kanë arritur rezultate të rëndësishme me anën e kurës së zërit. Prej tyre është dhe Annie Williams nga Amerika, e cila i trajton të sëmurët e saj me anë të muzikës. Por këto rezultate kanë mbetur të kufizuara për shkak se muzika nuk ka pasur efektin e kërkuar në qeliza. Megjithatë, ajo pohon se rezultatet e kësaj metode kanë qenë mahnitëse në trajtimin e tumoreve të trurit, kancerit të zorrës së trashë dhe disa sëmundjeve të tjera. Ajo pohon se të gjithë ata që kanë dëgjuar tingujt muzikorë të përzgjedhur prej saj, u është shtuar niveli i kreativitetit.

Sakaq, unë dua të pohoj për ty lexues i dashur se ndryshimet e ndodhura pas dëgjimit për një kohë të gjatë të Kuranit fisnik, janë të shumta. Unë personalisht ndihem më i fuqishëm se kurrë, ndjej se sistemi imunitar i trupit më është rritur. Madje dhe vetë personaliteti im është forcuar dhe komunikimi me njerëzit e tjerë është përmirësuar. Kurani ka zgjuar tek unë elementin e kreativitetit dhe në fakt artikujt bashkë me studimet e fundit ia dedikoj leximit të përditshëm të Kuranit fisnik.

Unë pohoj se dëgjimi i vazhdueshëm i Kuranit çon në rritjen e kreativitetit të njeriut, gjë të cilën e them nga përvoja ime personale. Para memorizimit të Kuranit, unë e kisha të pamundur të formoj qoftë dhe një fjali të saktë, ndërkohë që tani kam studimet e mia.

Prandaj, dobitë e dëgjimit të Kuranit, nuk kufizohen vetëm tek elementi shërues i sëmundjeve. Në fakt, Kurani na ndihmon në zhvillimin e personalitetit, përmirësimin e komunikimit me të tjerët, rritjen e kreativitetit dhe aftësisë për të sjellë ide të reja. Ashtu si unë, edhe ti lexues i dashur mund ta provosh këtë dhe do të mrekullohesh nga rezultatet.

(Visited 85 times, 1 visits today)