Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Vallë a mos mendoni se njerëzit e dalluar në devotshmëri, janë pa gjynahe?!

Vallë a mos mendoni se njerëzit e dalluar në devotshmëri, janë pa gjynahe?!

Ibnul Kajjimi (rahimehullah) ka thënë:
Sado i mangët të jesh në kryerjen e adhurimeve, mos lër mangët nga morali i mirë, sepse ai mund të bëhet çelësi yt për të hyrë në xhenet.
Vallë a mos mendoni se njerëzit e dalluar në devotshmëri, janë pa gjynahe?!
Edhe ata kanë gabime e gjynahe, por :
I fshehin sa të munden dhe nuk i publikojnë
Kërkojnë falje Zotit dhe nuk vazhdojnë në mëkat me këmbëngulje
E pranojnë gabimin dhe nuk përpiqen ta justifikojnë
Përmirësojnë veten pasiqë gabuan.
U pyet dikush nga selefët:Si është gjendja jote në fe?

Tha: Është si shembulli i një rrobe të cilën e shqyejnë herë pas here mëkatet, ndërsa unë e riparoj vazhdimisht me istigfar (kërkim falje)

(Visited 189 times, 1 visits today)