Domingo, 2/4/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Vaktia e Ramazanit 2018 për Kosovë

Vaktia e Ramazanit 2018 për Kosovë

Vaktia e Ramazanit 2018 për Kosovë

Duaja e iftarit

“Kaloi etja, u lagen venat dhe u realizua shperblimi ne dashte Allahu.” [Sahih el Xhami 4/209].

Kjo dua behet pasi Muslimani e çel iftarin dhe ne kohe te nxehta duhet te jete edhe me e pranishme. Kuptimi qe mban duaja i ka bere disa dijetare te thone: Kjo dua nuk duhet te praktikohet ne dimer.

“U realizua shperblimi” keto lutje i thote nisur nga optimizmi (per ta arritur shperblimin). Ndersa fjala “inshallah” thuhet per te mos qene i sigurte ne marrjen e shperblimit, sepse askush nuk e di nese i eshte pranuar agjerimi apo jo. Gjithashtu qe te jete sa me larg vetkenaqesise.

Ne kete lutje verejme bashkimin mes informimit ndaj asaj qe eshte reale dhe e dukshme, duke i kujtuar vetes miresite e Allahut i Cili na mundesoi te largojme etjen dhe te njomim venat e gjakut. Gjithashtu mendimin e mire per Allahun sepse ne dua thuhet “shperblimi u realizua” si dhe distancimin nga vetkenaqesia duke thene: “Inshallah”.