Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ushtrimi i rregullt është i mirë për shëndetin mendor

Ushtrimi i rregullt është i mirë për shëndetin mendor

Si rezultat i studimit, është përcaktuar se sportet ekipore, çiklizmi dhe ushtrimet aerobike prej nga 45 minuta të bëra 3 deri në 5 herë në javë, kanë ndikim pozitiv në shëndetin mendor

ANKARA (AA) – Ushtrimi i rregullt i bërë 3 deri 5 herë në javë është i mirë për shëndetin, thotë një studim i bërë në SHBA, transmeton Anadolu Agency (AA).

Është marrë në vlerësim niveli i aktivitetit fizik dhe gjendja psikologjike e 1,2 milion personave që kanë marrë pjesë në këtë studim.

Si rezultat i studimit, është përcaktuar se sportet ekipore, çiklizmi dhe ushtrimet aerobike prej nga 45 minuta të bëra 3 deri në 5 herë në javë, kanë ndikim pozitiv në shëndetin mendor.

Në studim theksohet se të gjitha aktivitetet fizike duke përfshirë edhe punët e shtëpisë dhe kujdesi për fëmijët kanë ndikim të mirë për shëndetin mendor pa konsideruar moshën dhe gjininë.

Rezultatet e studimit janë publikuar në revistën “Lancet Psychiatry”.

(Visited 134 times, 1 visits today)