Sexta-feira, 10/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ushtrimet më të mira për të luftuar yndyrën e barkut!

Ushtrimet më të mira për të luftuar yndyrën e barkut!

I njohur gjithashtu si trashje e barkut, yndyra e barkut po bëhet gjithnjë e më popullore për shkak të stilit aktual të jetesës, mungesës së stërvitjes dhe konsumit të ushqimeve jo te shendetshme. Një nivel më i lartë i depozitave të tilla të yndyrës mund të shkaktojë një rritje të konsiderueshme të acidit yndyror brenda mëlçisë. Nga ana tjetër, kjo mund të çojë në zvogëlimin e niveleve të insulinës, të cilat eventualisht mund të rezultojnë në steatozë hepatike, që nuk është gjë tjetër veçse ndërtimi i yndyrës brenda mëlçisë. Për të parandaluar rezultate të tilla drastike dhe të rrezikshme, është e rëndësishme që të adoptohet një rutinë ushtrimi që është efektive në eliminimin e yndyrës së barkut.

Rutinat e stërvitjes për të ndihmuar në uljen e yndyrës së barkut:

1.Thithja e barkut gjate ushtrimevePër të bërë këtë stërvitje, personi duhet të thithë pjesën e poshtme të stomakut sa më shumë që të jetë e mundur. Objektivi kryesor i këtij stërvitje është që të thithe zonën më të ulët të stomakut dhe jo pjesem e sipërme. Kjo duhet të mbahet për rreth një minutë dhe duhet të përsëritet deri ne 5 here. Fillimisht, personi mund ta bëjë këtë për pesë sekonda dhe me kalimin e kohës ai madje mund të rrisë kohën deri në pesëmbëdhjetë minuta.

2.”Planku” është një stërvitje isometrike për të eliminuar dhjamin e stomakut në persona të veçantë. Duart dhe gishtat e personit duhet të jenë në pozitë shtytëse. Para këmbëve duhet të qëndrojnë të sheshta në tokë. Personi duhet të mbetet në këtë pozicion dhe me të vërtetë duhet të shohë se parakrahët dhe këmbët po prekin tokën. Ky pozicion duhet të mbahet për disa sekonda përpara lëshimit. Kjo duhet të përsëritet tri herë në ditë për rezultatet më të mira.

3.Ciklizmi ne ajer është një ushtrim i pakomplikuar dhe i lehtë që një person mund të bëjë për të eliminuar yndyrën e tepërt në zonen e barkut. Individi duhet të qëndrojë shtrire, të ngreje këmbët mbi tokë dhe t’i lëvizë ato. Pozicioni i levizjes se këmbëve duhet të jetë i tillë sikur personi të hipë në biçikletë. Kjo stërvitje duhet të behet 15 here.(15 here x 3sete=45 here)

4.”Squats” jo vetëm ndihmojne për të eleminuar yndyrën e barkut por gjithashtu ndihmojne në krijimin e muskujve ne pjesen e poshtme. Individi duhet të përkule gjunjët dhe këmbët dhe te ule bustin e tij. Personi duhet të qëndrojë drejt. Së fundi, kur kërkoni të zvogëloni yndyrën e barkut, duhet ti kushtoni vëmendje edhe dietës,pervec ketyre ushtrimeve.

Burimi:/healthylifetricks.com/
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

(Visited 683 times, 1 visits today)
Top