Sábado, 11/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ushtrime për shtyllën kurrizore

Ushtrime për shtyllën kurrizore

Ushtrimet e menduara mirë do t’jua kthejnë fuqinë dhe do t’ju mundësojnë që ta mbani drejtë trupin truaj, para së gjithash shtyllën kurrizore dhe supet.

Këto ushtrime do të ndikojnë për të mirë në tërë muskulaturën tuaj dhe në tendosjen nervore.

1. Vendosni duart pas qafe dhe afroni ballin poshtë. Duke marrë frymë me hundë ngritni bërrylat nga dyshemeja mbani një kohë, pastaj relaksohuni dhe nxirreni frymën nëpërmjet gojës.

2. Vendosni duart në ije dhe ngritni bërrylat.

3. Njërën dorë vendoseni pas qafe, tjetrën në ijë- pastaj ngritni bërrylat (të njëjtën gjë bëjeni në secilën anë).

4. Duart e vendosura në shpinë lëvizni në drejtim të thembrave duke i ngritur lartë në ajër dhe pastaj i ktheni prapë në shpinë.

5. Duke i vendosur duart në formë të shkronjës ‘U’, i ngritni ato nga dyshemeja (duke i bashkuar shpatullat).

6. Njëra dorë është e zgjatur përpara mbi kokë, ndërsa tjetra gjendet përgjatë trupit. Njëkohësisht ngritni të dy duart nga dyshemeja (pastaj i ndërroni anët).

7. Ngritni duart mbi kokë, pastaj çojeni më lartë njërën dorë dhe këmbën e kundërt (e bëni këtë në të dy anët).

8. Me shuplaka të vendosura në dysheme, çojeni kokën, supet dhe kafazin e kraharorit lartë nga pas derisa të drejtohen bërrylat.

/Telegrafi/

(Visited 190 times, 1 visits today)
Top