Terça-feira, 20/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ushtrim i shëndetshëm

Ushtrim i shëndetshëm

Ushtrim i shëndetshëm

Ushtrimi i moderuar është një mjet shumë efektiv për ruajtjen e shëndetit të mirë. Ai ngroh organet, ndihmon tretjen e produkteve ushqimore dhe e bën trupin të lehtë dhe aktiv. Kohëzgjatja më e mirë për stërvitje është aq sa të mos mbingarkohet trupi ose të lodhet shumë. Kur djersitja fillon të shtohet, stërvitja duhet të ndalet. Lloji i stërvitjes që rrit shumë djersitjen nuk është ‘i moderuar’ por ‘i rëndë’.

Organet e trupit forcohen dhe bëhen më të efektshme me kryerjen e ushtrimeve të rregullta. E njëjta gjë vlen edhe për aftësitë intelektuale. Ai që dëshiron, për shembull, të përmirësojë kujtesën e tij, do ta përmirësojë atë duke memorizuar gjëra. Ekziston një ushtrim specifik i duhur për çdo organ.

Pejgamberi, paqja dhe bekimi qofshin mbi të, ka këshilluar një formë të ushtrimit e cila është e mirë për trupin dhe zemrën tonë kur ka thënë: “Udhëtoni, sepse do të jeni të shëndetshëm. Ai gjithashtu tha: “Agjërimi sjell shëndet”.

(Visited 238 times, 1 visits today)
Top