Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ushqyerja e trupit, kusht per nje shendet te mire

Ushqyerja e trupit, kusht per nje shendet te mire

Ushqyerja e trupit, kusht per nje shendet te mire

Krahas pastrimit te organeve ne pergjithesi nje vend te rendesishemper mbarevajtjen e shendetit eshte dhe ushqyerja e trupit.Trupi yne ka nevoje per shume vitamina, proteina, kripra minerale enzima etj te cilat gjenden ne ushqime dhe pavaresisht qe ne trup ato kerkohen ne te qindat ose ne te mijtat e gramitmungesa e tyre shkakton anomali te ndryshme ne trupsot teoria e marrjes se tyre ne forma sintetike pra nepermjet ilaceve eshte e gabuar se asnje prej tyre nuk asibilohet nga trupi. Uzinat farmaceutike jane bere mjete fitimi marramendese, ku shfrytezojne trupat e njerezve duke u shkaktuar atyre semundje te tjera anesore qe ata te jene gjithmone te varur tek ata.

Varferimi i tokave duke hedhur plehra kimike, pesticidet e ndryshme farat e modifikuara gjenetikisht kane mundur te shkaterrojne plotesisht efektin kurativ te frutave dhe perimeve dhe te gjithe prodhimit ushqimor qe tashme jane ne duart e ketyre krimineleve te farmaceutikes qe kontrollojne dhe tregun ushqimor dhe jane te lidhura ngushte me njera-tjetren .Kurimi i te gjitha semundjeve pa perjashtim behet me perdorimin e lengjeve te frutave dhe perimeve biologjike ose te pakten origjinale dhe jo te konservuara me konservante. Perdorimi i bimeve mjekesore natyrale, eshte i vetmi shpetim per mbarevajtjen e trupit dhe rritjen e imunitetit ky kurim eshte i ngadalte i sigurte dhe i pa zevendesueshem.

Trupi vete nese do te perballet me nje semundje eshte ne gjendje te fotografoje mikrobet e saj dhe te pergatise antitrupat per ta luftuar ate heren e dyte e nese ne momentinqe semuret nje femije prindi i jep ilace farmaceutike i ka shkaterruar kete fotografim dhe ky femije s’ka imunitet s’ka antitrupa te luftoje semundjen do ti duhet te marre pa tjeter antibiotike qe jane shkaterrues te flores hakterike te trupit. E permenda femijen se qe ne kete kohe shkaterrohet, prej prinderve alarmante te panjohur me semundjen dhe kurimin e sakte, imuniteti i femijeve te tyre dhe kjo behet ne emer te “civilizimit dhe edukates qytetare shendetesore”. Ne shkrimet e meposhtme mendoj te trajtojme se cfare kriprash minerale, proteinash, vitaminash etj gramatura e tyre i duhen trupit te njeriut dhe ne cfare ushqimesh gjenden.

Inshallah.Te gjitha do te merren nga Pr. Dr Zhan valnet ne librin “Sherimi i te gjitha semundjeve me ane te te frutave perimeve dhe drithrave”. Parandaloni semundjet nga vetet tuaj dhe femijet tuaj me mjekesine alternative perpara se semundja tju munde se parandalimi eshte me i thjeshte se sherimi i semundjeve.

(Visited 204 times, 1 visits today)