Sábado, 16/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ushqimi i parregullt

Ushqimi i parregullt

Ushqimi i parregullt

Dispozitat islame eliminojne dhe ndalojne te gjitha veprimet qe cojne ne te ushqyerit e parregullt. Islami thekson konceptin e te ushqyerit me maturi. Per kete arsye muslimani nuk ha deri sa te mos ndjej uri dhe nuk pi deri sa te mos ndjej etje.
Allahu ne Kur`an Thot : ” Hani e pini , por mos e teproni! Me të vërtetë, Allahu nuk i do ata që e teprojnë.” El-A`raf,31.

I Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selam ka thënë : ” Ena më e keqe të cilën mund ta mbush njeriu është barku i tij. I mjaftojnë vetëm disa kafshata njeriut që ta mbajnë drejtë. Por, nëse atij i duhet të ha më shumë, atëherë një të tretën le ta mbush me ushqim, një të tretën me ujë, e një te tretën le ta lë për të marr frymë lehtë. ( Hadithin e shënon Buhariu)

(Visited 212 times, 1 visits today)
Top