Sábado, 24/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ushqimi i hershëm tek bebet mund të shkaktojë sëmundje

Ushqimi i hershëm tek bebet mund të shkaktojë sëmundje

ushqim

Ushqimi i hershëm tek bebet mund të shkaktojë sëmundje

Shumë nëna u japin ushqim fëmijëve të tyre më herët seç duhet, madje në shumë raste kur organizmi i tyre nuk është ende gati për ta tretur. Sipas një studimi të Qendrës për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve në SHBA, kjo mund të çojë në shfaqjen e një sërë sëmundjesh dhe obezitet.
Ekspertët thonë se nëse bebeve u jepet shumë herët ushqim i fortë, kjo mund të çojë në sëmundje si diabeti , diarreja apo sëmundje të tjera të sistemit gastrointestinal. Qendra kërkimore amerikane është pikë referimi botëror për studimet që kanë të bëjnë me parandalimin dhe kontrollin e sëmundjeve. Dr.Ahmet Payasli

(Visited 110 times, 1 visits today)