Sábado, 1/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ushqimet më të rrezikshme për shëndetin e njeriut

Ushqimet më të rrezikshme për shëndetin e njeriut

KUJDES!!!
Ushqimet më të rrezikshme për shëndetin e njeriut;
1) Alkooli (Shkatërron mëlqinë, dëmton qelizat nervore në tru)
2) Produkte të përpunuara ose të pjekura në amballazhë (Dëmtojn sistemin nervor qendror, shkak i paraqitjes së sëmundjes Alzeimer në të ardhmen)
3) Ushqimet e fërguara (Dëmtojn qelizat nervore)
4) Ushqimet me kryp të tepruar (Dëmtojn sistemin kardio-vaskular dhe sasia e larte e natriumit ndikon negativisht në tru)
5) Proteinët të përpunuara; Sallamet, virshlet, etj (Dëmtojn sistemin nervor)
7) Trans-Yndyrnat (Dëmtojn sistemin kardio-vaskular, maksimizon rrezikun e paralizës
8) Ëmbëlsuesit artificial (Shaktojn dëme psiqike, dëmtojn qelizat nervore)
9) Sheqeri dhe produktet e tij (Shkaktojn probleme neurologjike, kardio-vaskulare dhe pankreatike)
10) Ushqimet Fast-Food (Shkaktojn probleme neurologjike, si depresion dhe anksijete)
11) Nikotina (Pengon arritjen e gjakut me oksigjen në tru, bllokon kapilarët, pengon prodhimin e neuro-transmetuesëve, shkatëron sistemin nervor)
TË GJITHA KËTO USHQIME KAN EFEKTE TË LARTA KANCEROGJENE!!!

(Visited 279 times, 1 visits today)