Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Urtësitë e Haxhit

Urtësitë e Haxhit

Urtësitë_e_Haxhit

Një nga urtësitë madhështore të Haxhit, është përkujtimi i mbledhjes dhe grumbullimit përpara Allahut në ditën e Gjykimit.

A nuk e kemi vënë re se surja e cila mban emrin Haxh nuk fillon me dispozitat e haxhit, porse me përkujtimin e Kijametit: “O ju njerëz, ruajuni dënimit nga Zoti juaj, sepse dridhja pranë katastrofës së kijametit është një llahtari e madhe.

Atë ditë, kur ta përjetoni atë, secila gjidhënëse do ta braktisë atë që ka në gji dhe secila shtatëzënë e hedh para kohe barrën e vet, ndërsa njerëzit duken si të dehur, po ata nuk janë të dehur, por dënimi i Allahut është i ashpër”.

(Visited 59 times, 1 visits today)