Quarta-feira’, 6/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Urtësija e të ushqyerit të foshnjes së porsalindur me hurma

Urtësija e të ushqyerit të foshnjes së porsalindur me hurma
Është e pëlqyeshme që fëmijës së porsalindur t’i fërkohen buzët me hurma të përtypura, nga ndonjë njeri i devotshëm apo nga vetë familjarët e tij.
Transmetohet nga Ebu Musa el-Eshariu, i cili thotë: “Kur më lindi mua fëmija,shkova me të tek i Dërguari i Allahut alejhi selam,e ai e emëroi Ibrahim,pas kësaj e mori një hurmë e përtypi dhe pastaj e fërkoi gojën e fëmijës me hurmë” (Transmetuar nga Buhariu, 5150; Muslimi, 2145)
Merret një kokë hurme, përtypet dhe zbutet mirë në gojë, e pastaj i jepet foshnjës me qëllim që hurma e ëmbël dhe e zbutur në këtë formë t’i mbërrijë foshnjës në lukth.
Dr. Farukk Mesahil thotë: “Të ushqyerit e fëmiut me Hurme pas lindjes është një prej mrekullive të pjgamberit (Alejhi Selam) e cila është zbuluar shum vonë. Foshnja pas lindjes e ndien vetën e vet se është larguar nga nëna e tij dhe është larguar nga ushqimi i gatshëm, dhe kur i jep hurme (pasi që e ke përtypur ate mirë) e cila është e mbushur me sheqer, kjo ja ruan fëmiut sheqerin në gjakun e tij dhe pa dyshim se në këtë ka urtësi të madhe.
Hoxhë: Eroll Nesimi
(Visited 90 times, 1 visits today)