Terça-feira, 27/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Urtësia shkencore e thënies “Elhamdulilah” pas teshtitjes e cila është traditë profetike

Urtësia shkencore e thënies “Elhamdulilah” pas teshtitjes e cila është traditë profetike

Arsyeja pse duhet të falënderojmë Allahun pas teshtitjes është sepse gjatë procesit të saj zemra pushon së rrahuri. Kjo bëhet në një shpejtësi mbi 100milje/h dhe nëse ju teshtini me forcë, atëherë rreziku është i pashmangshëm. Por nëse tentoni ta ndaloni daljen e saj jashtë, kjo sipas mjekëve shkakton mpiksje të gjakut në tru dhe qafë, që rezulton me pasoja të rënda që mund të rrezikojnë deri edhe jetën tuaj. Ndërsa nëse i mbani sytë hapur, duhet ta dini që ata do të dalin nga vendi i tyre si pasojë e presionit të fortë.

Sipas WebMD, në një teshtitje të vetme mund të nxirren jashtë rreth 100 000
Mjekët specialistë sqarojnë se gjatë teshtitjes organet e frymëmarrjes, tretjes, urinimit, si dhe zemra ndalojnë se funksionuari edhe pse koha e saj ndodh në fraksionin e sekondës.

Menjëherë pas teshtitjes, organizmi i juaj, me lejen e Allahut, i kthehet funksionit normal sikur të mos kishte ndodhur asgjë.

Pas gjithë asaj që treguam, a mendoni se nuk duhet të falënderohet Allahu pas çdo teshtitje?

(Visited 118 times, 1 visits today)