Terça-feira, 19/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Urtësia e të thënurit ElhamduliLah pas teshtitjes

Urtësia e të thënurit ElhamduliLah pas teshtitjes

teshtitja

Urtësia e të thënurit ElhamduliLah pas teshtitjes

Arsyeja pse duhet te e falenderojme Allahun xh.sh pas teshtitjes eshte sepse gjate procesit te saj zemra ndalon se rrahuri.
Ajo behet ne nje shpejtesi diku rreth 100km/h dhe nese ju teshtini me force atehere shume lehte mund te vije deri tek thyerja e ndonje prej kockave tuaja.
E nese tentoni te e ndaloni nga dalja jasht e saje, atehere kjo e shkakton nje zbrapje te gjakut ne tru dhe qafe e qe mund shume lehte te kete pasoja fatale dhe te ju dergoje drejt vdekjes.
Ndersa nese gjate teshtitjes i bani syte e hapur, atehere ata mund qe shume lehte te dalin jashte vendit te tyre.
E sa per informate, gjate teshtitjes organet e frymarrjes, tretjes, urinimit, si dhe zemra ndalojne se funksionuari edhe pse koha e teshtitjes eshte nje sekond apo edhe me pak se kaq.
Pas perfundimit te procesit te teshtitjes, organizmi i juaj me lejen e Allahut xh.sh i kthehet funksionit normal sikur te mos kishte ndodhur asgje.
E pas gjithe kesaj, a thua valle nuk meriton te falenderohet Allahu xh.sh pas çdo teshtitje?

Artan Musliu

(Visited 141 times, 1 visits today)
Tags:
Top