Segunda-feira, 25/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Urtësi 

Urtësi 

Image may contain: one or more people

Urtësi

Pjesët e trupit në të cilat mblidhen më se shumti bakteriet dhe viruset janë duart, midis gishtërinjëve dhe nën thonj. Shputat dhe gishtërinjët e këmbëve bëhën shpejt të papastra e sidomos në temperatura të larta!
Goja, hunda dhe veshët po ashtu janë vendet ku mikrobet mblidhen, gjithashtu sytë janë mjaftë tê rrezikur nga infeksjoni!

Është interesante se udhëzimet për larjen e duarve që u jepen praktikantëve medicinal në spitale dhe klinika në tërë botën janë të ngjashme me procesin e abdesit, sepse atyre u thuhet që t’i lajnë duart dhe nyjet e gishtërinjëve dhe ta largojnë papastërtinë nga thojnët!

Abdesi siguron që të gjitha këto pjesë të trupit të lahen dhe të pastrohen nga mikrobet para çdo namazi!

Qendresa Paqarizi

Image may contain: food

(Visited 612 times, 2 visits today)
Top