Segunda-feira, 20/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Uni i refuzuar dhe t’a duash veten

Uni i refuzuar dhe t’a duash veten

12115568_1646835445586387_3269659545855576430_n

Uni i refuzuar

Ai tha se “uni” negativ është ai në rastin e shejtanit i cili tha “Unë jam më i mirë se ai” Madje, ai ia atribuoi humbjen dhe devijimin Zotit, duke i thënë:”Meqë më çove në humbje dhe devijim…” Sakaq, Ademi alejhi selam thoshte:”Zoti ynë ne i bëmë padrejtësi vetes tonë”. Dallimi mes dy egove duket i qartë në këto dy ajete.

Fjala “Unë” është ndër fjalët më të shpeshta që shqipton gjuha jonë, aq më tepër që askush prej nesh nuk mund të bëjë pa të, edhe pse është shumë e rëndësishme reduktimi i saj.

Të duash veten

Shejh Aude nuk e konsideron dashurinë për veten si diçka të dënueshme në vetvete, pasi vetë Profeti alejhi selam thoshte:”Duaji vëllait atë që do për vete!” E dënueshme bëhet kur i kapërcen kufijtë, si në çdo gjë tjetër në jetë.

Selman Aude

(Visited 135 times, 1 visits today)
Top