Sábado, 11/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Unë jam i varfer si të pasurohem ? Unë jam martuar qe një kohë të gjatë por nuk kam fëmijë ? Unë kam një kopsht por e ka kapur thatësi e madhe nuk kemi ujë si të furnizojmë kopshtet me ujë ? Ja zgjidhja per 3 personat

Unë jam i varfer si të pasurohem ? Unë jam martuar qe një kohë të gjatë por nuk kam fëmijë ? Unë kam një kopsht por e ka kapur thatësi e madhe nuk kemi ujë si të furnizojmë kopshtet me ujë ? Ja zgjidhja per 3 personat

Erdhën tre njerëz te Hassan El Basriu dhe u ankuan secili për problemet që kishin :
1- I Pari tha O Eba Said ( Hasan El Basri ) unë jam i varfer si të pasurohem – Ai ju përgjigj duke I thënë : Bën më shum Istigfarë ( Thuaj : ESTAGFIRULLAH )
2- I dyti tha : O eba Said unë kom një kopsht por e ka kapur thatësi e madhe nuk kemi uj si të furnizojmë kopshtet me ujë , Ai ju përgjigj duke i thënë :
Bëni më shum Istigfarë ( ESTAGFIRULLAH )
3- Dhe i treti i tha : O Aba Said unë jom martuar qe një kohë të gjatë por nuk kam fëmij :
Ai ju përgjigj duke i thënë : Bëni më shum Istigfarë ( ESTAGFIRULLAH )
Të pranishmit u habitën e I thanë : O Abu Said erdhën tre njerëz të tre kishin halle të veçanta , kurse ti u dhe të njëjtën përgjigje si ashtu ;
Ai ju tha po e vërtetë :
Por ju a nuk keni ndëgjuar ajetin ku Allahu thotë :
Unë u thashë: “Kërkoni falje Zotit tuaj, se Ai vërtet falë shumë;
Ai ju lëshon nga qielli shi me bollëk,
Ju shumon pasurinë dhe fëmijët, ju bën të keni kopshte dhe ju jep lumenj.
Suret NUH 10, 11, 12
Pra ESTAGFIRULLAH [ Të kërkojm falje O Allah]

(Visited 250 times, 1 visits today)
Top