Sexta-feira, 28/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ulja e sheqerit në gjak gjatë agjërimit

Ulja e sheqerit në gjak gjatë agjërimit

Ulja e sheqerit në gjak

Lodhja, marramendja, plogështia, përqëndrimi i dobët i vemendjes, djersitja e sforcuar, ndjenja e dridhjes së trupit, paaftësia për të kryer aktivitete fizike, kokëdhembja, të rrahurat e shpejtuara të zemrës, janë simptoma të uljes së nivelit të sheqerit në gjak.

Shkaqet (te personat të cilët nuk lëngojnë nga sëmundja e sheqerit): Marrja e tepëruar e ushqimit me sheqerëra veçanërisht para agimit (suhur). Në këtë rast trupi prodhon sasi të tepëruar të insulinit duke e shkaktuar rënjen e nivelit të sheqerit në gjak në orët e pasditës.

Shërimi: Hani diq para lindjes së diellit (suhur) dhe kufizoni me këtë rast marrjen e tepëruar të ushqimit me sheqerëra si dhe të lëngjeve.

Vërejtje: Personat të cilët lëngojnë nga sëmundja e sheqerit duhet të kenë parasysh nevojën e përshtatjes së terapisë së rregullt gjatë muajit të Ramazanit, në këshillim me mjekun e tyre.

(Visited 58 times, 1 visits today)
Top