Sábado, 10/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Uji zem zem sherim per cdo gje !!

Uji zem zem sherim per cdo gje !!
zem zem
Per ujin zem zem
Thote Ibnul Kajim :
” Kalova disa kohe ne Meke , u semura e nuk gjeja doktor dhe as ilaç per tu kuruar . Fillova te kurohesha duke kenduar fatihane ne ujin e zemzemit disa here dhe e pija . Gjeta prej kesaj sherim te plote . Aq sa ne shumicene rasteve kur semuresha mbeshtetesha vetem tek kjo menyre dhe me bente shume dobi .
[Shih Zad El Mead 4/162 .]

Thote profeti salallahu aleji ue selem :
”Zemzemi eshte ushqim dhe sherim . Transmeton Ibn Ebi Shejbeh dhe Tajalisi .” [Hadithi eshte I sakte] .

Gjithashtu ka thene per ujin e zemzemit :
”Zemzemi vlen per ate qellim qe pihet . Transmeton Ahmedi dhe Ibnu Maxheh .” [Hadithi eshte I sakte] .