Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Uji në shishe plastike

Uji në shishe plastike

Uji në shishe plastike

Uji në shishe plastike duket se nuk është një zgjidhje e mirë – Një studim i ri gjerman zbulon se vetëm në një shishe plastike gjenden 25 mijë substanca kimike.

Shkencëtarët britanikë kanë zbuluar se konsumimi i lëngjeve nga gotat dhe shishet e plastikës, në shumë raste mund të shkaktojë kokëdhimbje.

Edhe më herët është thënë se substancat përbërëse në ambalazhin sintetik të plastikës kanë ndikim negativ në shëndet, me ç’rast shkaktojnë disa probleme shëndetësore, duke përfshirë sterilitetin dhe infarktin e zemrës.

Ndërkaq, studimi i ri tregon se këto substanca shkaktojnë edhe kokëdhimbje.

Autorët i kanë analizuar edhe studimet e mëparshme dhe i kanë kombinuar me rezultatet e tyre.

Kështu, ata kanë ardhur në përfundim se substancat e pranishme në plastikë ndikojnë në nivelin e hormoneve duke shkaktuar, mes tjerash, edhe kokëdhimbje të forta.

(Visited 318 times, 3 visits today)
Tags:
Top