Quarta-feira’, 19/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Uji i ftohtë e vret nervin vagus

Uji i ftohtë e vret nervin vagus

Ne trupin e njeriut gjendet një nerv qe quhet nervi vagus, i cili eshte i lidhur me stomakun dhe zemrën bashkërisht. Pra, ky eshte nervi vagus. Nese ketij nervi i vjen nje paralajmerim i forte, p. sh: uji i ftohte qe qe pihet pernjehere pa nderprerje (dhe kjo menyre eshte nje paralajmerim i forte), ky nerv ndoshta paralajmeron zemren, te cilen e ndalon nga puna.
Per kete arsye kemi shume raste te vdekjeve te papritura, shkaktar te te cilave eshte paralajmerimi teper i forte ndaj nervit vagus, i cili ben qe zemra te ndaloje se punuari, dhe mund te ndodh nje vdekje e papritur. Per kete arsye, Profeti (a.s.) na ka urdheruar qe ujin ta pime tri here dhe jo panderprerje. Kjo eshte nje keshille prej Allahut te Lartesuar, i Cili eshte i Gjithedijshem se çfarë eshte e dobishme per ne.

Nje çështje tjetër 
Kur trupi i njeriut eshte ne nje gjendje te larte nxehtesie dhe aktiviteti, shembulli i tij si shembulli i pjeseve metalike, te cilat kur jane ne gjendje te larte nxehtesie dhe pune, plasariten dhe çahen. Atehere, po organizmit te njeriut çfare do t’i ndodhe?!
Prandaj, pijeni ujin ulur dhe me nderprerje nga tri here.
Gjithashtu, eshte vertetuar shkencerisht se pergjegjes i shkaktimit te ndjesise se etjes eshte melçia. Kur uji pihet pa nderprerje, ai bie ne melçi ne forme te papritur, dhe per rrjedhoje shkakton semurjen e melçise.
Por, nese e pime ujin me nderprerje (me tri gllenka), atehere, gllenka e pare luan rolin e paralajmerimit dhe sinjalizimit se uji eshte duke ardhur, dhe keshtu ajo pergatitet per ta perthithur ate. Ne kete menyre melçise nuk i ndodh demtim dhe fryrje.
Pijeni ujin duke qendruar ulur, me qellim qe substancat e demshme te depozituar ne trup te largohen, nga keto substanca ka nga ato qe shkaktojne guret ne veshka. Kurse konsumimi i ujit me nderprerje tri here eshte i dobishem, sepse pas gllenkes se pare ti merr fryme dhe trupi merr oksigjen dhe i jep atij insuline, e cila e mbron organizmin nga semundja e sheqerit.
I Lartesuar dhe pa te meta je o Allahu yne! Nuk ka miresi me te madhe per njeriun sesa besimi ne Allah dhe ne te derguarin e Tij!

PERCILLENI KËTË MESAZH TEK TË TJERËT, ME QËLLIM RIPËRTERITJEN E TRADITËS PROFETIKE NË MESIN E SHOQËRISË!

 

(Visited 3,096 times, 1 visits today)
Top