Quinta-feira, 25/4/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

U duhen 30 sekonda ta lexoni këtë rrëfim, mirëpo do t’u jap mësim për jetënU duhen 30 sekonda ta lexoni këtë rrëfim, mirëpo do t’u jap mësim për jetën

Një djalosh doli me gjyshin e tij të shëtis nëpër rrugët e Parisit. Në një vend dëgjuan një myshteri se si i ankohet një këpucëtari. Njeriu i thoshte se diçka nuk është në rregull me këpucët e tij. Këpucëtari i dëgjoi me qetësi ankesat, i kërkoi falje dhe i premtoi se do ta ndreq gabimin.

Më vonë djaloshi me gjyshin e tij u ulën në një lokal për të pirë kafe.

Një burrit në tavolinën afër, kamerieri i tha të lëviz pakës që të ketë mundësi të kalojë. Burri reagoi ashpër dhe nuk lëvizi fare.

“Asnjëherë mos harro atë që pa” – i tha gjyshi djaloshit. “Ai këpucëtari pranoi ankesën e blerësit, ndërsa ky njeri afër nesh nuk dëshiroi të lëviz. Njerëzve, që bëjnë punë të dobishme, nuk u pengon kritikat, ndërsa ata që nuk bëjnë asgjë të dobishme, gjithmonë mendojnë se janë të rëndësishëm dhe paaftësinë e tyre e fshehin prapa arrogancës dhe autoritetit.”

(Ngjarje e treguar nga Paulo Coelho). Përshtati: Islampress

(Visited 150 times, 1 visits today)
Top